Ludovik Fabregas (©Reuters)
Ludovik Fabregas (©Reuters)

Vesprem ne žali milione za evropski tron: Kvartet stiže 2023.

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 12:07

Francuski reprezentativci Ugo Deska i Ludovik Fabregas pojačaće tim Momira Ilića sledeće godine kada im isteknu ugovori sa Monpeljeom i Barselonom. Stižu i Lukas Sandel i Agustin Kasado

Svake godine – ista priča sa Vespremom. Velika ulaganja, poznati igrači, ali titula šampiona Evrope nikako da stigne u klub iz gradiću u blizini jezera Balaton. Ove sezone četa Momira Ilića izgubila je dve najbitnije utakmice u sezoni, revanš finala plej-ofa mađarskog šampionata od Segeda (29:30) na svom terenu, dok je u polufinalu Lige šampiona bolji bio Kjelce u Kelnu (35:37).

Vesprem ne odustaje od želje da pokori Stari kontinent. Ovog leta u klub stižu srpski reprezentativac Dragan Pešmalbek, Jehija Al Derat iz egipatskog Zamaleka, Mikita Vailupau iz Meškov Bresta, Islanđanin Bjarki Mar Elison iz Lemga. Klub napuštaju Makedonac Dejan Manaskov i Španac Horhe Makeda.

Izabrane vesti

Mađarski vicešampion pravi “drim tim” naredne godine. Vesprem je danas objavio da će od 2023. rukometaši ovog kluba da budu francuski reprezentativci, Ugo Deska koji stiže iz Monpeljea i Ludovik Fabregas iz dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope, Barselone. Deska je dogovorio sa saradnju do 2025. godine, dok pivotmen ima opciju 2+1 godinu.

Ni to nije sve. Dolazi i Šveđanin iz Olborga Lukas Sandel. On će ostati u Vespremu do 2025, sa mogućnošću produžetka saradnje na još godinu. Četvrto pojačanje za sezonu 2023/2024 je reprezentativac Španije Agustin Kasado.

Zna se da Vesprem naredne godine ostaje bez srednjeg beka Rasmusa Laugea koji se vraća u Dansku. Braniće boje Silkeborga. Ugovor narednog leta ističe i našem asu Petru Nenadiću.



tagovi

EHF Liga šampionaVespremRukometni transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara